Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню – це дуже смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі 400 гр.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Вершки 100 мл.
- Вода 1 л.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 30 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Хліб пшеничний 1 скибочка
- Базилік сушений за смаком
- Орегано сушений за смаком
Кроки
- Печериці промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тонкі скибочки і обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії на сковороді. Готуємо пару хвилин, поки гриби не пом’якшать.
- Обсмажені печериці поміщаємо в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води, ставимо на плиту. Чекаємо кипіння.
- Брокколі поділяємо на суцвіття, промиваємо і опускаємо в каструлю до печериць після того, як вони закиплять в каструлі. Додаємо сіль і сушені трави за смаком. Варимо п’ять хвилин.
- Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, ріжемо на тонкі півкільця.
- Обсмажуємо цибулю на тій же сковорідці, що і печериці, додавши ще трохи рослинної олії. Коли цибуля зарум’яниться, викладаємо її в каструлю до печериць і брокколі. Варимо ще п’ять хвилин.
- Пюрируємо овочі з бульйоном після варіння, занурювальним блендером. Вливаємо вершки, кладемо вершкове масло, доводимо до кипіння, знімаємо з плити.
- Пшеничний хліб ріжемо кубиками, розсипаємо їх на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо їх кілька хвилин, після чого духовку відключаємо, а сухарикам даємо ще підсушитися на п’ять хвилин.
- Гарячий суп-пюре розливаємо по порційних піалах, перед самою подачею посипаємо сухариками і чорним меленим перцем.
Приємного апетиту!