Яскрава зелень руколли, кульки моцарели і солодкі помідори «черрі» – класика кухні Італії і з’єднані в одному салаті, вони створюють неймовірний смак. У цьому рецепті помідори запечемо і доповнимо салат маринованою фіолетовою цибулею. Ця оригінальна і корисна закуска сподобається всім.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 100 гр.
- Сир Моцарелла 200 гр.
- Черрі 250 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Насіння гарбуза 1 ст. л.
- Лимон ½ шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Чебрець щіпка
Кроки
- Спочатку підготуйте продукти для салату, згідно з рецептурою і розрахованій кількості порцій.
- Помідори “черрі” промийте, обсушіть серветкою і розріжте на половинки. Потім їх покладіть в форму для запікання, посипте чебрецем, тільки не соліть, щоб томати не дали сік.
- Запечіть їх в духовці протягом 15 хвилин при 200 С. запечені помідори трохи посипте сіллю.
- Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями. Цибулю перекладіть в піалу, посипте сіллю з цукром, полийте соком половини лимона, перемішайте і залиште на 5 хвилин для маринування.
- У промитого і обсушеного листя руколли видаліть щільні черешки. Перекладіть руколлу в одну загальну салатницю або в дві порційні, посипте сіллю і полийте оливковою олією. Поверх її викладіть мариновану цибулю і перелийте маринад. Ці інгредієнти перемішайте.
- Поверх салату розкладіть запечені “черрі” і нарізану скибочками моцарелу. Декорують салат насінням гарбуза і відразу подавайте до столу.
Приємного апетиту!