Класичний курячий суп з вермішеллю можна приготувати не тільки в каструлі, але і в мультиварці, що ще більше спростить процес приготування. Рецепт супу на курячому бульйоні – давно не нонсенс, однак, красиво нарізані овочі, золотистий прозорий бульйон надають супу не тільки хороші смакові характеристики, але ще і візуально, гарний зовнішній вигляд.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка (окіст) 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вермішель 100 гр.
- Рослинна олія 20 мл.
- Лавровий лист 2 шт.
- Вода 2 л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Морквину гарненько промиваємо, очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, включаємо режим «Жарка» і готуємо коренеплід близько 8-10 хвилин, періодично перемішуючи дерев’яною або силіконовою лопаткою (щоб не пошкодити покриття чаші).
- До розм’якшеної моркви додаємо цільну (ретельно промиту) цибулину, картопляні кубики, лаврушку і птицю.
- Заливаємо інгредієнти двома літрами очищеної води, включаємо програму «варіння» на 45-50 хвилин.
- Після відключення мультиварки, обережно виймаємо лавровий лист і цибулю – викидаємо ці компоненти, так як нам вони більше не знадобляться. Окіст також дістаємо і злегка охолоджуємо, нарізаємо і повертаємо в бульйон.
- Потім додаємо в суп вермішель (можна замінити поламаними спагетті), перемішуємо і закриваємо кришку. Продовжуємо варіння ще близько 7-9 хвилин.
- Після закінчення часу додаємо сіль, перець і дрібно посічену зелень (відмінно підходить зелена цибуля і кріп).
Курячий супчик абсолютно готовий до вживання.
Приємного апетиту!