Полуничне варення п’ятихвилинка з лимоном

Всі ласуни люблять полуничне варення п’ятихвилинка з лимоном. Полуниця – ароматна ягода, смачна сама по собі, але рідко трапляється можливість зберегти її у свіжому вигляді на зиму. Зате можна зварити чудове варення.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Приступимо до приготування полуничного варення п’ятихвилинки з лимоном. Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть у сито, ретельно промийте і зайвої рідини дайте стекти або розкладете на паперовий рушник.
  • Викладіть підготовлені ягоди у металевий посуд із товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте та залиште на 3-5 годин. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку.
  • Свіжу м’яту ретельно промийте, дайте обсохнути, обірвіть листочки від гілочок. Листочки м’яти наріжте на кілька частин.
  • Лимон обдайте окропом і за допомогою дрібної тертки зніміть лимонну цедру.
  • Лимон очистіть від шкірки, насіння та білої плівки. Очищений лимон наріжте на середні за розміром шматочки. Додайте в каструлю до ягод полуниці.
  • Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Потім зніміть з вогню та повністю остудіть. На це потрібно близько години.
  • Знову поставте на повільний вогонь, додайте нарізані листочки м’яти.
  • Додати лимонну цедру.
  • Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 5 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і простерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом. Банки та кришки повинні бути абсолютно сухими.
  • Гаряче полуничне варення з лимоном та м’ятою зніміть з вогню.
  • За допомогою ополоника акуратно розлийте полуничне варення по стерильним банкам. Банки з варенням із полуниці з лимоном закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання. Після повного остигання переверніть банки і перемістіть їх у холодильник чи інше прохолодне місце для зберігання.

Приємної насолоди!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь