Полуничний торт з кремом-чіз-десерт смачний і затребуваний. У цьому рецепті готуємо крем на сирі з цукровою пудрою, що зменшує солодку нудотність торта, а густа текстура дозволяє акуратно вирівняти верх і боки десерту. Тісто для торта замішуємо, як для бісквіта. Для прошарку беремо свіжу полуницю, яка в тандемі з кремом-чіз буде літнім варіантом десерту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванілін 2 гр.
- Полуниця 300 гр.
- Сир м’який 500 гр.
- Цукрова пудра 4 ст. л.
- Масло вершкове 100 гр.
Кроки
- Спочатку потрібно замісити бісквітне тісто для коржів. Охолоджені яйця акуратно розділити на білки і жовтки. Збити їх віночком до пишності, додати по три ложки цукру і перемішати.
- Потім ці збиті інгредієнти перекласти в посуд для замісу тіста і перемішати. Борошно просіяти через сито, змішати з розпушувачем і порційно пересипати до рідких інгредієнтів. Лопаткою швидко, щоб білки не осіли, замісити тісто до однорідного стану.
- Форму для випічки застелити папером і змастити її невеликою кількістю вершкового масла. У форму перелити замішане тісто, лопаткою вирівняти поверхню і випікати бісквіт в духовці при 160 градусах протягом 30-35 хвилин.
- Поки бісквіт випікається, приготувати крем-чіз. В окремий посуд покласти розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло і добре розтерти його з 4 ложками цукрової пудри.
- До розтертого масла перекласти м’який сир, насипати ванілін і міксером збити в однорідну масу. Крем до початку складання торта поставити в холодильник.
- Свіжу полуницю промити холодною водою, серветкою прибрати зайву вологу і потім виделкою ягоди трохи розім’яти.
- Спечений бісквіт витягти з форми, остудити і довгим ножем або ниткою розрізати на 2 коржа.
- На блюдо сервіровки покласти один корж, на нього викласти полуницю і вилити полуничний сік.
- На полуницю нанести щільний шар крему-чіз
- Потім укласти другий корж і змастити його кремом. Боки торта лопаткою так само добре намазати кремом, що залишився. Торт на 2 години поставити в холодильник.
- Перед подачею до столу охолоджений полуничний торт з кремом-чіз декорувати на свій смак шматочками полуниці або інших ягід.
Приємного апетиту!