Процес маринування полягає в тому, що овочі за допомогою кислот зберігають свої властивості більш тривалий час. Зазвичай у хід йде оцет, рідше господині використовують аспірин. Цей спосіб має свої переваги: овочі залишаються міцнішими, краще зберігається їх природний смак, закочення можна зберігати при кімнатній температурі.
Як приготувати помідори черрі з аспірином
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 1 кг.
- Часник 3 зуб.
- Зелень 40 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Аспірин 3 шт.
Кроки
- Помидори помийте та обсушіть.
- Зелень промийте. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики можна розрізати на кілька частин. Банки помийте, простерилізуйте, викладіть у них зелень, часник, горошини перцю та лаврове листя. Потім розкладіть по банкам помідори, щільно притискаючи один до одного.
- Закип’ятіть у каструлю воду. Залийте окропом банки, прикрийте їх чистими кришками і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння і простежте, щоб сипучі компоненти повністю розчинилися.
- У банки покладіть по 1 таблетці аспірину і залийте гарячим маринадом до верху, закатайте кришки. Баночки з помідорами чері переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште при кімнатній температурі до охолодження.
Смачного!