Для приготування всіма улюбленого пирога-шарлотки, найкраще використовувати яблука з кислинкою, за типом сорту «Антонівка». Солодке тісто, розбавлене кислими фруктовими шматочками, разом утворюють приголомшливий десерт, який ідеально підходить, як для сімейного обіду, так і для святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 20% 150 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Яблуко 2-3 шт.
- Борошно пшеничне 220 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Розпушувач тіста ½ ч. л.
- Масло вершкове 30 гр.
Кроки
- Підготуємо потрібні нам продукти: відміряє за допомогою кухонних грамових ваг необхідну кількість сипучих продуктів, яблука ретельно промиваємо і обсушуємо.
- У піалі з’єднуємо три яйця і 150 грам цукрового піску.
- Збиваємо віночком або міксером до однорідної консистенції.
- Потім додаємо сметану і знову розмішуємо.
- До отриманої маси поступово вводимо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем.
- Ще раз перемішуємо основу майбутнього пирога, тільки в цей раз, краще скористатися дерев’яною лопаткою і мішати в одному напрямку.
- Ємність мультиварки щедро промазуємо вершковим маслом і на дно викладаємо яблука, нарізані тонкими часточками.
- Фруктові шматочки заливаємо в’язким тістом, розрівнюємо лопаткою.
- Закриваємо кришку, включаємо режим “Випічка”, а на таймері встановлюємо 45 хвилин.
Пишна шарлотка з додаванням сметани, готова до подачі. Приємного апетиту!