Здобні ватрушки з сиром і родзинками – відмінне ласощі для дітей і любителів солодкого, особливо в разі, коли хочеться порадувати близьких смачною випічкою з максимальною користю. Ізюм краще брати без кісточок, а сир – пожирніше, щоб ватрушки були ще смачніше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Куряче яйце 2 шт.
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Цукор-пісок 8 ст. л.
- Маргарин вершковий 100 гр.
- Дріжджі сухі 3 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін 1 пакетик
- Борошно пшеничне 6 ст.
- Для начинки:
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Родзинки 150 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Цукор ванільний 10 гр.
Кроки
- Молоко нагрівають, розчиняють в ньому дріжджі і змішують з цукром і 1 ст. борошна. Опару накривають плівкою і залишають в теплому місці на годину, щоб почався процес бродіння.
- Маргарин розтирають з обома видами цукру і дрібкою солі, акуратно з’єднують з опарою, вимішують і поступово додають решту борошна, щоб вийшло щільне, але повітряне тісто. Йому дають піднятися, потім обминають і формують заготовки для булочок.
- Сир розтирають зі звичайним цукром і ваніліном, додають родзинки, які попередньо обдають окропом, і вбивають яйце. Масу змішують і пробують на солодкість. Якщо потрібно, підсолоджують. Якщо родзинки досить солодкі – додавати ще цукру не буде потрібно.
- У кожну заготовку з тіста в середину кладуть начинку з сиру, тісто защипують по краях або формують напівзакриті ватрушки. Їх поміщають на деко з пергаментом.
- У попередньо розігрітій духовій шафі випікають здобу протягом 20 хвилин. Температура нагріву при цьому повинна становити 220 градусів.