Завдяки своїм цілющим властивостям журавлиннове варення може бути використано в якості жарознижуючого або імуностимулюючого засобу при легких нездужаннях або переохолодженні. Приготувати його зовсім нескладно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 100 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
Кроки
- Інгредієнти для варення необхідно брати з розрахунку 1 частина ягід і 2 частини цукру. Ягоди помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- Засипте ягоди цукром.
- Перетріть ягоди з цукром дерев’яною лопаткою або блендером.
- Банки для зберігання варення помийте і простерилизуйте. Банки наповніть варенням на ¾ обсягу, так як цукор ще буде розчиняться і маса буде трохи збільшуватися.
Таке журавлинне варення ідеально для чаювання в холодну пору року.
Приємного апетиту!