Прості і легкі закуски на Новий рік 2021

Закуски не тільки доповнюють звичний набір страв, але і є яскравою прикрасою новорічного столу. Пропонуємо рецепти з фото простих, але смачних закусок на Новий 2021 рік.

Як подати червону ікру: 3 ідеї

Новорічний стіл важко уявити без червоної ікри. Підкажемо, як красиво подати на Новий 2021 рік закуски з таким делікатесом. Запропоновані рецепти з фото прості, але цікаві.

Варіант перший

  • 10 пісочних тарталеток;
  • 30 г червоної ікри;
  • 5 перепелиних яєць;
  • 20 г свіжого огірка;
  • 30 г вершкового масла;
  • зелень петрушки.

Приготування:

  1. Холодне вершкове масло натираємо на дрібній тертці і відразу викладаємо в тарталетки.
  2. Тонкими напівкружечками нарізаємо свіжий огірок і розрізаємо на дві половинки варені перепелині яйця.
  3. У тарталетку з олією викладаємо яйце, огірок, червону ікру і прикрашаємо закуску петрушкою кучерявою.

Варіант другий

  • 5 скибочок батона;
  • 30 г червоної ікри;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 50 г зелені кропу;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  • З допомогою круглої формочки вирізаємо заготовки з скибочок батона.
  • Сковороду зовсім трохи змащуємо маслом і підсушуємо хліб до рум’яності.

  • На дрібній тертці трьом варене яйце, сир. Дрібно шаткуємо зелень кропу. Перекладаємо інгредієнти в загальну миску, трохи перчимо, кладемо майонез і перемішуємо.

  • Кожен хлібний кружечок з боків змащуємо маслом, а потім обволікає в кропі.
  • Зверху хліба викладаємо сирно-яєчну суміш, а зверху – червону ікру.

Третій варіант

  • 10 пісочних тарталеток;
  • 30 г червоної ікри;
  • 50 г крем-сиру;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 болгарський перець.

Приготування:

  1. За допомогою формочки для випічки печива солодкого перцю вирізаємо зірочки.
  2. Тарталетки всередині змащуємо крем-сиром.
  3. Зверху викладаємо червону ікру.
  4. Зі свіжого огірка робимо ялинку. Для цього овочечисткою нарізаємо овоч тонкими смужками.
  5. Потім смужку складаємо змійкою, фіксуємо зубочисткою разом із зірочкою з болгарського перцю.
  6. Прикрашаємо тарталетки з червоною ікрою симпатичними ялинками. Ще одна святкова закуска готова.

Легкі закуски на Новий 2021 рік – просто і красиво

Сьогодні дуже багато запропоновано рецептів страв для повсякденного і святкового столу. Якщо ви розгубилися у виборі, то на Новий 2021 рік пропонуємо приготувати 5 легких закусок. Всі вони дуже смачні і красиві, як на фото.

Закуска на крекерах

  • крекери;
  • червона солона риба;
  • вершковий сир;
  • лимон;
  • кріп.

Приготування:

  • Кожен крекер змащуємо вершковим сиром.

  • Червону рибу нарізаємо тонкими смужками.
  • Скибочку риби складаємо удвічі і викладаємо поверх сиру.

  • Прикрашаємо закуску тонкими четвертинками лимона і невеликими гілочками кропу.

Закуска в стаканчику

  • 1 банка оливок;
  • 1 банка маслин;
  • 250 г адигейського сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ч. л. прованських трав;
  • 2 ст. л. яблучного оцту;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

  1. Для заправки в окремій мисочці змішуємо яблучний або винний оцет, олію, подрібнений часник, перець, прованські трави.
  2. Невеликими кубиками нарізаємо адигейський сир.
  3. У миску викладаємо маслини і оливки без кісточок, слідом сир і заправку, акуратно перемішуємо.
  4. По невеликим стаканчикам розкладаємо закуску і в кожен вставляємо шпажку.

Закуска з ковбаси

  • 450 г ковбаси;
  • 150 г солодкої кукурудзи;
  • 150 г сиру;
  • 3 варених яйця;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • 1 пучок кропу.

Приготування:

  1. На великій тертці натираємо варені яйця і сир.
  2. Подрібнюємо невеликий пучок кропу.
  3. У миску кладемо яйця, сир, солодку кукурудзу і зелень. Додаємо майонез і все добре перемішуємо.
  4. Отриману начинку загортаємо в тонкі кружечки ковбаси і вкладаємо на красиве блюдо.

Тарталетки з червоною ікрою

  • 100 г червоної ікри;
  • 150 г червоної риби;
  • 50 г вершкового масла;
  • пісочні тарталетки;
  • листя салату.

Приготування:

  • Нарізаємо Тонкими смужками червону рибу.

  • М’яке вершкове масло, розмішуємо до однорідності і перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою «маленька зірочка».
  • В пісочну тарталетку кладемо невеликий шматочок листочка салату.
  • Смужку риби звертаємо в трояндочку і кладемо в тарталетку навпаки салатного листочка.

У центр тарталетки кладемо червону ікру, приблизно 0,5 ч. ложки, а з двох сторін від риби робимо квіточки з вершкового масла.

Закуска з оселедцем

  • 1 оселедець;
  • 1 морква;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 пучок кропу;
  • 200 г крекерів;
  • 50 г журавлини.

Приготування:

  • Філе солоного оселедця і варену моркву нарізаємо довільними шматочками.
  • Подрібнюємо невеликий пучок кропу.
  • У чашу блендера відправляємо м’яке вершкове масло, рибу, моркву і кріп. Перебиваємо все до однорідності.

  • Оселедцеве масло перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою «зірочка».

  • На солоні крекери відсаджуємо оселедцеве масло і прикрашаємо закуску ягідками журавлини.

Ідеї легких і простих закусок

Така добірка рецептів особливо сподобається тим, хто не збирається відмовлятися від правильного харчування навіть на Новий 2021 рік. Закуски, як на фото, виходять дуже легкими, смачними та оригінальними.

Бургери з печериць

  • 350 г печериць;
  • 10 г кунжуту;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 0,3 ч. л. солі;
  • 0,3 ч. л. чорного перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г твердого сиру (20 %);
  • 100 г солоного огірка;
  • 200 г курячого філе;
  • 10 г листя салату;
  • 1 червона цибуля.

Маринад для цибулі:

  • 70 мл окропу;
  • 0.5 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. яблучного оцту.

Приготування:

  • В соєвий соус пропускаємо через прес часник, додаємо сіль, перець і добре розмішуємо.
  • Капелюшки королівських і білих печериць добре промиваємо, просушуємо, заливаємо маринадом і залишаємо на 10 хвилин.

  • Нарізаємо кільцями цибулю, додаємо цукор, сіль, вливаємо оцет і окріп, також залишаємо маринуватися.

  • Гриби капелюшками вгору перекладаємо на деко з пергаментом, змащуємо невеликою кількістю масла. Половину капелюшків посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку на 10 хвилин.

  • У що залишився маринад покласти філе птиці, а потім запікаємо його або обсмажуємо на звичайній або сковороді-гриль.

  • Філе нарізаємо шматочками, ріжемо тонкими слайсами солоні огірки і сир.

Капелюшки без кунжуту кладемо дном вгору, зверху – невеликий листочок салату, потім курку, цибулю, сир і солоний огірок. Закриваємо капелюшками з кунжутом і заколюємо шпажкою.

Яйця з тунцем і авокадо

  • 8 яєць;
  • 100 г тунця (у власному соку);
  • 2 авокадо.

Приготування:

  1. Курячі варені яйця розрізаємо на половинки і акуратно дістаємо жовтки.
  2. До чотирьох жовтків додаємо шматочки тунця без соку, розминаємо все виделкою.
  3. Очищене авокадо спочатку розминаємо виделкою, солимо, перчимо, а потім блендером доводимо до однорідної маси.
  4. У кожну половинку яєчного білка кладемо масу з жовтків і тунця, трохи утрамбовуємо.
  5. Пюре з авокадо перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо на яйце з начинкою.

Сирні кошички з начинкою

  • 100 г твердого сиру (20 %);
  • 200 г сиру (0-5 %);
  • 50 г густого йогурту;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 30 г кропу;
  • 5 плодів черрі.

Приготування:

  • На дрібній тертці натираємо сир. На деко з пергаментом викладаємо по 20 г і формуємо квадрати. Ставимо в мікрохвильовку на 2,5 хвилини.

  • Сирні квадратики перекладаємо на перевернуту чарочку і йдіть кошички на 25 хвилин у холодильник.

  • Для начинки в чашу блендера кладемо сир, йогурт, часник, сіль і зелень. Пробиваємо до однорідної густої маси.

  • У кожний сирний кошичок викладаємо сирну начинку, а зверху помідори черрі.

Легкі та оригінальні страви для новорічного столу

Кожна господиня хоче, щоб її святковий стіл на Новий 2021 рік складався з самих смачних і оригінальних страв. Спробуємо в цьому допомогти, пропонуємо кілька рецептів з фото незвичайних закусок, які готуються дуже легко і просто.

Закуска в перці з начинкою

  • 100 г консервованого тунця;
  • 150 г вершкового сиру;
  • 100 мл натурального йогурту;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 25 г зеленої цибулі;
  • кінза (петрушка);
  • ¼ Ч. л. каєнського перцю;
  • ¼ Ч. л. паприки;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • У миску кладемо вершковий сир, йогурт, шматочки тунця, дрібно нарізану кінзу і зелену цибулю. Додаємо гострий перець, сіль, паприку і тертий часник. Добре розминаємо виделкою.

  • Начинку відразу перекладаємо в кондитерський мішок.
  • Очищений від насіння і білих перегородок солодкий перець нарізаємо шматочками.

На кожен шматочок перцю відсаджуємо начинку, зверху злегка присипаємо паприкою і прикрашаємо закуску зеленню.

Оладки-канапе з червоною рибою

  • 1 яйце;
  • 200 мл кефіру;
  • 125 г борошна;
  • 6 г розпушувача;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 150 г з/із сьомги;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • пучок кропу;
  • лайм або лимон для прикраси.

Приготування:

  • У миску просіваємо борошно разом з розпушувачем.
  • Додаємо сіль, цукор і сушений часник, добре розмішуємо.
  • Вливаємо кефір або йогурт, вбиваємо яйце і замішуємо тісто.

  • Сковороду змащуємо маслом і печемо маленькі оладки.

  • До вершкового сиру додаємо подрібнений кріп, тертий часник і добре розминаємо.
  • Перекладаємо сирну масу в кондитерський мішок.

Відсаджуємо намазки на оладки, зверху кладемо трояндочки з червоної риби, а також прикрашаємо закуску часточками лайма чи лимона і зеленню.

Фаршировані гриби

  • 10 великих печериць;
  • 200 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 70 г сметани;
  • 100 г сиру;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • ½ Ч. л. сушеної петрушки;
  • ½ Ч. л. сушеного базиліка;
  • ¼ Ч. л. меленого мускату;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Гриби добре промиваємо, просушуємо і відрізаємо ніжки, щоб капелюшки можна було нафарширувати.

  • Ніжки не викидаємо, а дрібно нарізаємо їх.
  • Шаткуємо цибулю маленькими кубиками.

  • Ріжемо невеликими шматочками філе птиці.
  • На сковороді до рум’яності пасеруємо цибулю, а потім до легкої золотавості обсмажуємо його разом з грибами.

  • Після відправляємо в сковороду куряче філе і смажимо до готовності. У процесі додаємо сіль, перець, мускатний горіх, сушений часник і зелень.
  • Кладемо сметану, перемішуємо і через пару хвилин знімаємо з вогню.

  • Отриманою начинкою фаршируємо капелюшки і відразу кладемо їх у форму для запікання.
  • Зверху фаршировані печериці посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 25 хвилин (температура 180 °С).

Готову закуску перекладаємо на блюдо, посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.

Кращі закуски з оселедцем для святкового столу

На відміну від червоної риби, оселедець не така дорога, але теж смачна. І для новорічного столу з такою рибкою можна приготувати прості, але оригінальні закуски. Пропонуємо кілька рецептів.

З буряком і квасолею

  • 150 г філе оселедця;
  • 1 варена буряк;
  • 50 г червоної квасолі;
  • 1 буханка чорного хліба;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 пучок кропу;
  • трохи червоної цибулі;
  • 1 ч. л. майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Скибочками нарізаємо чорний хліб і обсмажуємо з двох сторін в невеликій кількості олії.

  • Консервовану квасолю подрібнюємо блендером, а потім перебиваємо разом з вареним буряком.

  • В отриману пасту додаємо сіль і перець за смаком, майонез, подрібнений кріп і перемішуємо.
  • Грінки натираємо часником, намазуємо пастою, зверху кладемо шматочок оселедця.

Прикрашаємо закуску тонкими кільцями червоної цибулі і гілочками кропу.

Фаршировані яйця з оселедцем

  • 50 г філе оселедця;
  • 1 варена буряк;
  • 6 яєць;
  • 1 варену картоплю;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 ч. л. майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю і буряк натираємо на крупній тертці, дрібними кубиками шаткуємо цибулю.
  2. Варені яйця розрізаємо навпіл, дістаємо жовтки і подрібнюємо їх ножем.
  3. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в загальну миску, додаємо сіль, перець і майонез, перемішуємо.
  4. Яєчні білки фаршируємо начинкою.
  5. Зверху на фаршировані яйця викладаємо шматочки оселедця і прикрашаємо закуску зеленою цибулею.

Закуска в багеті

  • 150 г філе оселедця;
  • 1 варена буряк;
  • 1 варена морква;
  • 3-4 маринованих огірка;
  • 1 батон;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • пучок зелені.

Приготування:

  • До вершкового сиру додаємо тертий часник, дрібно нашатковану зелень і добре все перемішуємо.
  • Подрібнюємо На крупній тертці буряк і моркву.

  • У огірків зрізаємо кінчики, а якщо вони великі, то ділимо уздовж на чотири частини.
  • Багет розрізаємо уздовж, але не повністю, прибираємо м’якоть.
  • На одну сторону багета викладаємо буряк з морквою, а другу змащуємо товстим шаром сирної маси.

  • На сир викладаємо філе оселедця, а поруч – огірочки, зверху ще раз змащуємо сиром.
  • Багет з начинкою закриваємо, трохи притискаємо, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками.

Ось такі прості, легкі і смачні закуски можна приготувати на Новий 2021 рік. Вибирайте сподобалися рецепти з фото, щоб здивувати гостей яскравими і різноманітними стравами на святковому столі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь