Існує багато варіантів приготування цієї страви. Для основи використовують нарізаний батон або хліб в свіжому вигляді, обсмажений на сковороді або запечений в духовці до рум’яної скоринки. Овочі для заготовок потрібно вибирати тільки найсвіжіші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Батон 10 скибочок
- Майонез столовий молочний за смаком
- Огірок 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Шпроти в олії 1 банка
- Рослинна олія за смаком
- Часник 4 зуб.
- Петрушка 1 пучок
Кроки
- Нарізаємо батон скибочками. Для приготування бутербродів нам знадобиться 10 шматочків середньої товщини. У сковороду необхідно вилити трохи рослинної олії, а потім поставити ємність на плиту для того, щоб розігріти. Через хвилину починаємо обсмажувати скибочки батона з обох сторін до утворення золотистого кольору.
- У невелику глибоку тарілку викладаємо майонез. Тепер в соус потрібно помістити подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння і видавлюємо за допомогою часничниці. Перемішуємо інгредієнти.
- Вимиваємо свіжі овочі – помідори і огірки. Обтираємо їх насухо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Шкірку з овочів не зрізаємо.
- Готові обсмажені скибочки намазуємо соусом. Укладаємо наступний шар – з пари огіркових слайсів. Поверх огірків викладаємо помідори.
- Залишилося викласти на бутерброди шпроти. Відкриваємо банку і виливаємо олію. Наколюємо шпроти на вилку і укладаємо на шар помідорів. Промиваємо пучок зелені і струшуємо його, позбавляючись від зайвої рідини. Прикрашаємо петрушкою бутерброди.
Приємного апетиту!