Запечена у фользі картопля завжди виходить м’якою, соковитою і ароматною за рахунок обраних приправ. Для запікання виберіть картоплю щільну і яка розварюється, щоб вона зберегла форму в готовій страві. У цьому рецепті наріжемо картоплю по-селянськи, тобто великими часточками, і запечемо у вершковому маслі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 2 кг.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духмяний горошок 3 шт.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Масло вершкове 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Бульби картоплі очистити від шкірки, добре промити холодною водою, нарізати великими часточками і перекласти в каструлю. Додати до картоплі лавровий лист, горошки перців і сіль за смаком. Потім залити картоплю окропом і поварити його 20 хвилин, не більше.
- Після закінчення цього часу відвар злити. Деко застелити двома шматками фольги, складеними хрест-навхрест. Подрібнити на крупній тертці заздалегідь заморожене вершкове масло. Частину його рівномірно пересипати на фольгу. Потім рівним шаром укласти на фольгу напівзварені часточки картоплі. Їх посипати чорним меленим перцем, прованськими травами і іншим натертим маслом.
- Включити духовку на 200°С. Фольгу щільно загорнути. Запекти картопляні часточки протягом 20 хвилин.
- Потім фольгу зверху розкрити і продовжити запікання ще 15 хвилин, щоб вийшла рум’яна скоринка.
Готову страву розкласти по тарілках і подати до столу гарячою. Приємного апетиту!