У цьому рецепті мармеладу зі слив додають шоколад, щоб зробити смак десерту ще цікавішим. Колір готового продукту буде залежати від кольору шкірки плодів – від темно-червоного до червоно-коричневого.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива 450 гр.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Вода 60 мл.
- Агар–агар 1 ч. л.
- Шоколад 25 гр.
Кроки
- Вимиті сливи розрізають навпіл і дістають кісточки.
- У теплій воді розводять агар-агар і залишають на 10 хвилин для набухання.
- Половинки плодів складають в каструлю і засипають цукром, а потім подрібнюють їх в пюре. Це зручно робити за допомогою погружного блендера.
- Пюре готують на середньому вогні 5-7 хвилин, помішуючи, щоб не пригоріло. Масу знімають з плити, додають агар-агар і шоколад, ще раз кип’ятять протягом декількох хвилин.
- Сливовий мармелад розподіляють по формах і залишають застигнути. Зазвичай для цього достатньо не більше години.