Апетитна капуста швидкого приготування, яка буде радувати вас, за столом через кілька годин. Готувати її просто, так що з таким блюдом впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Морква 1 шт.
- Цукор-пісок 1.5 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Вода ½ л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Видаляємо верхні листки капусти, нарізаємо її тонкими смужками.
- Промиваємо моркву, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
- Додаємо моркву до капусти і перемішуємо.
- Перекладаємо овочі в чисту банку.
- У киплячу воду засипаємо цукор, сіль, перець, олію рослинну і лавровий лист. Проварюємо маринад протягом пари хвилин. В кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню.
- Гарячим розсолом заливаємо банку з капустою і залишаємо її остигати. Коли капуста охолола, прибираємо її в холодильник і через 6 годин знімаємо пробу.
Приємного апетиту!