Соковита і апетитна рибка з картоплею виходить за допомогою сметанної заливки. Використовуйте простий кулінарний рецепт в духовці, щоб урізноманітнити ваш домашній стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Риба 400 гр.
- Картопля 4 шт.
- Часник 2 зубці
- Сік лимона 1 ч. л.
- Сметана 20% 200 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти. Рибу промиваємо. Картоплю очищаємо від шкірки.
- У рибі робимо кілька надрізів. Натираємо її сіллю і перцем, поливаємо лимонним соком.
- Підготовлену картоплю нарізаємо невеликими часточками.
- У глибоку миску вливаємо сметану. Доповнюємо її меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику. Розмішуємо.
- Половиною заготовки обмазуємо рибу.
- Частину сметани, що залишилася вливаємо в картоплю. Розмішуємо.
- Кладемо рибу в форму для запікання.
- Сюди ж викладаємо картоплю.
- Закриваємо заготовку фольгою і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Через деякий час прибираємо фольгу.
- Випікаємо ще 10 хвилин і вимикаємо духовку.
Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.