Річковий окунь з картоплею в духовці

Річковий окунь із картоплею в духовці – це ситна страва для сімейного обіду чи вечері. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе і близьких апетитним і цікавим частуванням з риби.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Очищаємо і промиваємо великого річкового окуня. Ретельно очищати таку рибу від луски необов’язково. Далі на тушці робимо хрестоподібні надрізи.
  • Підготуємо овочі та зелень за списком. Помідори нарізаємо. Картоплю варимо до напівготовності або злегка запікаємо в духовці, так як риба готуватиметься дуже швидко.
  • Рибу добре натираємо сіллю і сухими спеціями. Залишаємо на 30 хвилин.
  • Нарізаємо пір’ям цибулю і обсмажуємо її до рум’янцю на олії.
  • Підготовлену рибку перекладаємо у форму для запікання.
  • Навколо риби розкладаємо половинки картоплі. Посипаємо все це подрібненою зеленню.
  • Далі викладаємо обсмажену цибулю та часточки помідорів.
  • За смаком овочі можна посолити і посипати спеціями.
  • Поливаємо заготовку невеликою кількістю олії та забираємо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо від 45 хвилин до 1:00

Річковий окунь із картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь