Такий салат краще готувати безпосередньо перед подачею, щоб максимально зберегти свіжість пекінської капусти. Приготування не займаємо багато часу – на все піде не більше п’ятнадцяти хвилин. Салат добре підходить як закуска до обіду, а також і як легка вечеря. Завдяки тунцю і яйцям ситість забезпечена.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Капуста пекінська 100 гр.
- Огірок 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Оливки 4 шт.
- Соус соєвий 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Пекінську капусту розбираємо на листя, промиваємо і обсушуємо. Потовщені ділянки зрізаємо. Шаткуємо капусту максимально тонко. Злегка обминаємо нарізану масу руками, щоб виділилося трохи соку.
- З тунця зливаємо рідину і розминаємо м’якоть виделкою. Змішуємо отриману рибну масу з нарізаною пекінкою.
- Відварені яйця ріжемо дрібними кубиками. Огірки нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо яйця і огірки до салату.
- Додаємо майонез і соєвий соус, перемішуємо.
- Готовий салат перекладаємо в салатницю і прикрашаємо поверхню оливками.
Приємного апетиту!