Неймовірно простий спосіб приготування варення з малини на зиму, який не вимагає навіть його варіння. Інгредієнти такі ж прості, як і в попередніх рецептах: цукор і малина. Готується варення неймовірно легко і вимагає мінімальних тимчасових витрат.
Приготоване таким чином варення зберігає максимальну кількість корисних речовин, так як ягоди не варяться. Це особливо актуально в період застуд, адже саме малинове варення – прекрасний народний засіб, що допомагає відновити сили.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 3 кг.
- Цукор-пісок 3 кг.
Кроки
- Переберіть ягоди малини. Приберіть все сміття, видаліть плодоніжки. При необхідності промийте в прохолодній воді.
- Перекладіть малину в таз або будь-яку глибоку велику посуду, засипте цукром і гарненько все перемішайте. Тут не потрібно боятися пошкодити ягоди, тому можете ретельно мішати.
- За допомогою блендера перетріть малину з цукром в однорідну масу. Залиште її при кімнатній температурі до повного розчинення цукру. В процесі періодично помішуйте – чим частіше це робити, тим швидше розчиниться цукор. З зазначеним обсягом продуктів почекати буде потрібно близько 4 годин плюс/мінус.
- Розлийте варення по стерилізованим банкам. Зберігати його краще в холодильнику.