Цікавий спосіб приготування сирного торта – на сковороді. З таким простим і смачним десертом впораються навіть новачки. Подавайте його до чаю, кави або в рамках святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 4% 180 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Сода 1 ч. л.
- Для крему:
- Цукор-пісок 180 гр.
- Цукор ванільний 8 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Сметана 20% 300 гр.
- Масло вершкове 70 гр.
Кроки
- Спочатку приготуємо крем. Для цього з’єднуємо всі зазначені інгредієнти в сотейнику. Варимо вміст на слабкому вогні близько 5-7 хвилин. У процесі варіння масу постійно помішувати до загустіння.
- Приступаємо до основи. У глибокій мисці з’єднуємо сир, цукор і яйце. Починаємо вимішувати і поступово додаємо борошно з содою. Розмішуємо до отримання густого однорідного складу.
- З отриманого тіста формуємо акуратну ковбаску і розрізаємо її на вісім рівних частин.
- Кожну частину розгортаємо в тонке акуратне коло.
- Обсмажуємо кожен корж в розпеченій сковороді пару хвилин з обох сторін.
- Починаємо збирати торт. Кладемо перший корж на плоску тарілку. Обмазуємо його остиглим кремом.
- Також чинимо і іншими коржами.
- Весь торт обмазуємо залишками крему. За бажанням, можна прикрасити крихтами печива. Ставимо десерт в холодильник на півтори години.
Смачний і просочений сирний торт на сковороді готовий. Можна пробувати!