У процесі приготування сливи практично не піддаються варінні. Тому залишаються щільними і цілими. Сироп виходить красивим за кольором і приємним на смак, завдяки чому ідеально підходить для просочення бісквітів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 900 гр.
- Слива 900 гр.
- Вода 300 мл.
Кроки
- Очистіть сливи від кісточок. Відміряйте вказану в рецепті вагу слив.
- Залийте цукор водою. Поставте варитися сироп. Коли закипить, відразу ж вимкніть вогонь і засипте підготовлені сливи. Закрийте кришкою і залиште на добу.
- За допомогою шумівки дістаньте всі фрукти. Сироп закип’ятіть. Як тільки закипить засипте назад фрукти. Укрийте кришкою і залиште на 12 годин.
- Повторіть процес ще раз і відставте заготовку на 6 годин.
- Четвертий раз перекладіть сливи в сито. Закип’ятіть сироп. Переключіть вогонь на мінімум і варіть 10 хвилин. Перекладіть в киплячу рідину сливи.
- Коли закипить перелийте за допомогою ополоника в підготовлені банки. Закатати варення зі сливи кришками і залиште остигати під теплим покривалом.