Коли готуєш пшоняну кашу в духовці, то вона завжди нагадує далекий смак дитинства, коли бабуся на сніданок подавала пшоняну кашу з гарбузом прямо з печі. Тому якщо вам хочеться приготувати на сніданок щось по-особливому домашнє і затишне, скористайтеся цим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 300 гр.
- Молоко коров’яче 900 мл.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Гарбуз 200 гр.
- Масло вершкове за смаком
Кроки
- Пшоняну крупу кілька разів промийте проточною водою.
- Потім залийте пшоно окропом і залиште на 20 хвилин. Гарбуз помийте, зріжте шкірку, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
- З пшона злийте воду і розкладіть крупу по горщиках.
- Також в горщики покладіть гарбуз, всипте цукор і сіль.
- Влийте в горщики молоко, закрийте їх кришками і поставте в розігріту духовку.
- Готуйте кашу при 130 градусах 30 хвилин. Потім дістаньте горщики з духовки, додайте вершкове масло і подавайте кашу на стіл.
Приємного апетиту!