Всі кулінари люблять експерименти. Ось чому пройти повз рецепт такого незвичайного десерту було неможливо. Повітряний пиріг з молочною начинкою дивує своєю оригінальною технологією приготування. Одна маленька хитрість дає чудовий результат. Яка саме? Давайте дізнаємося!
Перед відправленням пирога в духовку між шарами тіста необхідно влити яйця збиті з молоком. Ця суміш добре просочує основу. В результаті виникає відчуття, що ви їсте не тісто, а крем з шалено ніжною текстурою.
Як спекти пиріг з молочною начинкою
У класичному рецепті використання цукру не передбачається. Якщо ж ви хочете зробити пиріг солодше, рекомендуємо додати трохи згущеного молока або фруктового пюре до молочної суміші. Так смак пирога вийде ще цікавішим!
- Сіль 7 гр.
- Вода 350 мл.
- Борошно пшеничне 540 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Молоко коров’яче 350 мл.
- Манна крупа 1 ст. л.
- Масло вершкове 90 гр.
- Розведіть у воді 0,5 ч. л. солі. Додайте пшеничне борошно та замішайте однорідне тісто. Помістіть його у глибоку ємність та накрийте харчовою плівкою. Залишіть на 20 хвилин.
- Розкотіть тісто. Розділіть його на дві частини. Перший шматочок розкотіть у пласт. Змастіть його 75 г розм’якшеного вершкового масла Присипте манною крупою. Викладіть тісто в змащену маслом форму для випікання, формуючи бортики.
- Потім розкотіть другу частину тіста. Викладіть її зверху, також защипуючи краї, але не до кінця. В окремій ємності збийте віночком яйця з 2 щіпки солі та молоком.
- Злегка підніміть край верхнього шару з тіста і влийте отриману суміш. Обережно защипніть краї.
- Змастіть пиріг розм’якшеним вершковим маслом. Надішліть його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Апетитний молочний пиріг готовий! Зачекайте, поки він трохи охолоне. Потім наріжте десерт на порційні шматочки, посипте його цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти і подайте до столу. До чаю це саме те! А ви раніше пробували готувати пиріг у такий незвичайний спосіб? Поділіться своїм досвідом.