Пиріг із молочною начинкою

Всі кулінари люблять експерименти. Ось чому пройти повз рецепт такого незвичайного десерту було неможливо. Повітряний пиріг з молочною начинкою дивує своєю оригінальною технологією приготування. Одна маленька хитрість дає чудовий результат. Яка саме? Давайте дізнаємося!

Перед відправленням пирога в духовку між шарами тіста необхідно влити яйця збиті з молоком. Ця суміш добре просочує основу. В результаті виникає відчуття, що ви їсте не тісто, а крем з шалено ніжною текстурою.

Як спекти пиріг з молочною начинкою

У класичному рецепті використання цукру не передбачається. Якщо ж ви хочете зробити пиріг солодше, рекомендуємо додати трохи згущеного молока або фруктового пюре до молочної суміші. Так смак пирога вийде ще цікавішим!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
55 хвДрук
  • Розведіть у воді 0,5 ч. л. солі. Додайте пшеничне борошно та замішайте однорідне тісто. Помістіть його у глибоку ємність та накрийте харчовою плівкою. Залишіть на 20 хвилин.
  • Розкотіть тісто. Розділіть його на дві частини. Перший шматочок розкотіть у пласт. Змастіть його 75 г розм’якшеного вершкового масла Присипте манною крупою. Викладіть тісто в змащену маслом форму для випікання, формуючи бортики.
  • Потім розкотіть другу частину тіста. Викладіть її зверху, також защипуючи краї, але не до кінця. В окремій ємності збийте віночком яйця з 2 щіпки солі та молоком.
  • Злегка підніміть край верхнього шару з тіста і влийте отриману суміш. Обережно защипніть краї.
  • Змастіть пиріг розм’якшеним вершковим маслом. Надішліть його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Апетитний молочний пиріг готовий! Зачекайте, поки він трохи охолоне. Потім наріжте десерт на порційні шматочки, посипте його цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти і подайте до столу. До чаю це саме те! А ви раніше пробували готувати пиріг у такий незвичайний спосіб? Поділіться своїм досвідом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь