Пиріг із чорною смородиною (Juodųjų serbentų pyragas) – популярний литовський десерт.
Рецептів приготування пирога з чорною смородиною багато, у кожної литовської господині знайдеться свій улюблеий. Нижче ми наводимо рецепт дуже простого та смачного пирога з чорною смородиною, яким з нами поділилася кулінар із Литви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 1 скл.
- Борошно пшеничне 1.5 скл. + 1 ст. л.
- Масло вершкове 5 ст. л.
- Молоко коров’яче 5 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Смородина чорна 500 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Кроки
- Яйця збити із цукром.
- Додати вершкове масло, молоко, борошно (1,5 склянки) та розпушувач. Добре перемішати.
- Круглу форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто.
- Ягоди чорної смородини вимити, висушити, з’єднати з 1 ст. ложкою борошна і обережно перемішати, щоб не розчавити ягоди.
- Висипати ягоди поверх тіста і поступово розподілити по всій поверхні пирога.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 30-40 хвилин.
- Перекласти пиріг із чорною смородиною на решітку та посипати зверху цукровою пудрою. Остудити та подавати до столу.