У холодну пору року цитрусові десерти на вагу золота! І зовсім не через дорожнечу інгредієнтів, адже вони самі звичайні. Страви з лимоном відмінно піднімають настрій і опірність вірусам. Ділимося з вами корисним матеріалом про те, як приготувати пиріг з лимонами.
Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель — солодка але не дуже нудотна. А ще дуже ароматна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру і розпушувача виходить повітряним. Обов’язково спробуйте саме цей варіант.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Кефір 200 мл.
- Лимон 2 шт.
- Маргарин вершковий 200 гр.
- Розпушувач 1 щіпка
- Цукор-пісок 300 гр.
- Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.
- Додайте розпушувач, кефір і замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини і залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.
- За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть в блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.
- Тісто розкачайте в два пласта. Покладіть перший на змащене маслом деко, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защипніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.
Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром або просто з цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде хороший і зі збитими вершками, і навіть без всяких добавок. Ідеальний десерт до чаю! Збережіть рецепт