Пиріг з лимонами

У холодну пору року цитрусові десерти на вагу золота! І зовсім не через дорожнечу інгредієнтів, адже вони самі звичайні. Страви з лимоном відмінно піднімають настрій і опірність вірусам. Ділимося з вами корисним матеріалом про те, як приготувати пиріг з лимонами.

Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель — солодка але не дуже нудотна. А ще дуже ароматна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру і розпушувача виходить повітряним. Обов’язково спробуйте саме цей варіант.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.
  • Додайте розпушувач, кефір і замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини і залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.
  • За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть в блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.
  • Тісто розкачайте в два пласта. Покладіть перший на змащене маслом деко, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защипніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.

Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром або просто з цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде хороший і зі збитими вершками, і навіть без всяких добавок. Ідеальний десерт до чаю! Збережіть рецепт

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь