Для чаювання в колі сім’ї та близьких друзів рекомендуємо до подачі до столу, пиріг з яблуками з листкового тіста. Простий набір продуктів дозволяє приготувати страву за короткий період часу. Десерт з посипанням з цукрової пудри (за бажанням) вразить вас своїм смаком і ароматом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове бездріжджове 1 упаковка
- Яблуко 4 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Ванілін за смаком
- Кориця 1 ч. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Промиваємо яблука проточною водою. Обтираємо їх рушником і нарізаємо кубиками. Попередньо серцевину і хвостики плодів необхідно вирізати, а шкірку залишити.
- Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і викладаємо яблука. Посипаємо їх цукром. Через хвилину додаємо ванілін і корицю. Тушкуємо яблука 10 хвилин під кришкою на середньому вогні. Потім кришку слід прибрати і випарувати рідину на великому вогні за 5-7 хвилин.
- Поки начинка для пирога остигає, займемося тістом. Попередньо розморожуємо його і розгортаємо перший пласт. Форма шару – прямокутний, товщина-2-3 міліметри. По широкому краю ділимо пласт навпіл (візуально). Робимо надрізи через кожні 3-4 сантиметри на одній половині, на іншу викладаємо начинку. Ми залишаємо краєчок тіста для закріплення країв сторін.
- Змащуємо край з боку начинки водою, використовуючи кулінарну кисть. Накриваємо начинку стороною з прорізами і защипуємо краї. Те ж саме проробляємо з другим пластом тіста.
- Розігріваємо духовку до 220 градусів. Відрізаємо два листа, від рулону паперу для випічки. Викладаємо їх на деко і кладемо пироги. Розбиваємо яйце. Збиваємо його віночком і змащуємо випічку за допомогою кулінарної кисті. Випікаємо пироги 20-25 хвилин. Охолоджуємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!