Зараз практично в будь-якому кафе можна знайти шматочок ніжного чізкейку. Цей американський десерт здорово прижився у нас і завоював народну любов! Але що якщо ми запропонуємо приготувати щось ще більш смачне? Ще більш ніжне? Наприклад, пиріг з тертого тіста з прошарком з найніжнішого крему.
Терті пироги багато хто пам’ятає з дитинства. Та й зараз вони досить популярні! Однак їм часто не вистачає легкості. Якщо додати цьому десерту трохи м’якості і крему, ви отримаєте щось зовсім нове. Така випічка нагадує повноцінний торт. Тільки вам не доведеться довго возитися з коржами.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Розпушувач 5 гр.
- Цукор-пісок 140 гр.
- Вишня 150 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Сметана 15% 630 гр.
- Сіль за смаком
- Ванілін за смаком
- Крохмаль картопляний 40 гр.
- Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукровою пудрою і сіллю. Потім відокремте білки від жовтків, додайте до масла жовтки і сметану.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Замісити тісто виделкою або лопаткою, воно повинно вийти дуже м’яким.
- Розділіть масу на дві частини (одну побільше, іншу поменше), укутайте в плівку і залиште в морозилці на 30 хвилин. Потім натріть той шматок, що більше, в форму для запікання. Не мніть тісто руками! Акуратно розподіліть виделкою.
- Випікайте основу в духовці 15 хвилин при 200 градусах.
- Приготуйте крем: змішайте сметану з половиною цукру і крохмалем. Білки збийте з цукром, що залишився, до стійких піків і змішайте зі сметаною. Вилийте крем на перший корж.
- Зверху викладіть ягоди і натріть тісто, що залишилося поверх.
- Випікайте пиріг ще 50 хвилин при 160 градусах, після чого дістаньте, накрийте і дочекайтеся повного охолодження. Готово!
Ягоди можна не шкодувати, але якщо їх зовсім немає, використовуйте варення. Полуниця, чорниця, лохина — все буде виглядати вдало. Цьому пишному десерту потрібна легка кислинка, без неї велика кількість крему буде занадто нудотним. Сподіваємося, ви збережете цей рецепт і обов’язково спробуєте, як це смачно!