Рагу алла Болоньєзе

Рагу алла Болоньєзе ( Ragu alla bolognese) –  традиційний італійський рецепт, що народився в регіоні Емілія Романья. Існує багато різних рецептів рагу болоньєзе, вони різняться залежно від місцевих традицій. В італійській кухні рагу Болоньєзе найчастіше використовується в поєднанні з пастою.

Нижче ми наводимо найпростіший італійський рецепт рагу алла Болоньєзе, який легко реалізувати будинки з доступних інгредієнтів.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Подрібнити моркву, селера та цибулю.
  • У сковороді або каструлі з товстим дном обсмажити овочі на оливковій олії.
  • Додати м’ясний фарш, лавровий лист, мускатний горіх, сіль та перець за смаком. Обсмажити протягом декількох хвилин, помішуючи, щоб не підгоріло.
  • Додати вино. Знову перемішати і тушкувати, поки вино повністю не випарується.
  • Додати протерті помідори. Тушкувати від 20 хвилин до 2 годин. Для того щоб фарш приготувався, достатньо 20-25 хвилин. Але італійці часто гасять рагу протягом 2 годин, періодично додаючи бульйон, щоб рагу не пересохло. Така довга теплова обробка надає страві більш насиченого смаку.
  • Готове рагу болоньєзе можна подати до пасти, іншого гарніру або використовувати для приготування лазаньї. Також рагу болоньєзе можна зберігати протягом 3 днів у холодильнику або до 3 місяців у морозилці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь