У цьому варіанті приготування маринованої цвітної капусти ми побачимо, якою красивою і смачною вона вийде, якщо додати в неї буряк. Настільки соковитий колір надає саме цей овоч. Солодкий смак буряка прекрасно поєднується з цвітною капустою, особливо в доповненні гостринки від часнику і перчика. Для приготування знадобиться простий набір продуктів і мінімум часу. Рецепт розрахований на 3 півлітрові банки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гвоздика 3 бутона
- Цвітна капуста 1 кг.
- Оцет столовий 9% 120 мл.
- Сіль 60 гр.
- Буряк 250 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Часник 3 зубці
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 12 шт.
- Запашний перець 6 шт.
Кроки
- Помийте і розберіть на невеликі суцвіття капусту. Використовуйте для роботи гострий ніж, обрізаючи суцвіття від основної ніжки. Частину ніжки, що залишилася для приготування не використовуйте.
- Скип’ятити воду. Вона повинна обов’язково кипіти. Помістіть суцвіття. Бланшуйте не більше 4 хвилин. Злийте воду.
- Очистіть, промийте і наріжте соломкою буряк.
- Простерилізуйте банки. У кожну помістіть 4 горошини чорного перцю, лавровий лист, по дві горошини запашного перцю і зубчик часнику, розрізаний навпіл. Насипте 10 г солі, 10 г цукру.
- Шарами викладіть буряк і суцвіття капусти. В процесі злегка утрамбовуйте ложкою.
- Влийте по 40 мл оцту в кожну півлітрову банку. Залийте окропом до самого краю. Накрийте кришками, але не закручуйте.
- Застеліть в каструлі дно тканиною, поставте банки. Залийте водою до плічок і після закипання стерилізують чверть години.
- Закатати кришками. Перевернувши. Укутайте і залиште до повного охолодження.