Рецепт маринованої цвітної капусти з буряком

маринована цвітна капуста з буряком

У цьому варіанті приготування маринованої цвітної капусти ми побачимо, якою красивою і смачною вона вийде, якщо додати в неї буряк. Настільки соковитий колір надає саме цей овоч. Солодкий смак буряка прекрасно поєднується з цвітною капустою, особливо в доповненні гостринки від часнику і перчика. Для приготування знадобиться простий набір продуктів і мінімум часу. Рецепт розрахований на 3 півлітрові банки.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Помийте і розберіть на невеликі суцвіття капусту. Використовуйте для роботи гострий ніж, обрізаючи суцвіття від основної ніжки. Частину ніжки, що залишилася для приготування не використовуйте.
  • Скип’ятити воду. Вона повинна обов’язково кипіти. Помістіть суцвіття. Бланшуйте не більше 4 хвилин. Злийте воду.
  • Очистіть, промийте і наріжте соломкою буряк.
  • Простерилізуйте банки. У кожну помістіть 4 горошини чорного перцю, лавровий лист, по дві горошини запашного перцю і зубчик часнику, розрізаний навпіл. Насипте 10 г солі, 10 г цукру.
  • Шарами викладіть буряк і суцвіття капусти. В процесі злегка утрамбовуйте ложкою.
  • Влийте по 40 мл оцту в кожну півлітрову банку. Залийте окропом до самого краю. Накрийте кришками, але не закручуйте.
  • Застеліть в каструлі дно тканиною, поставте банки. Залийте водою до плічок і після закипання стерилізують чверть години.
  • Закатати кришками. Перевернувши. Укутайте і залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь