Якщо вдома немає сметани або кефіру для приготування основи, можна змішати майонез і молоко. Для цих цілей можна використовувати вже трохи скисле молоко і залежаний майонез, це відмінний спосіб економії та утилізації продуктів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Молоко коров’яче 6 ст. л.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Кетчуп + манонез по 1.5 ст. л.
- Помідор 1 шт.
- Шинка 130 гр.
- Перець болгарський ½ шт.
- Сир твердий 90 гр.
- Приправа для піци ½ ч. л.
Кроки
- Борошно просіяти в окрему миску з сіллю.
- Яйце змішати з молоком і майонезом, збити віночком або виделкою.
- Не перестаючи збивати, додати порціями борошно з сіллю, дуже ретельно все збити віночком, щоб розбити грудочки тіста.
- Сковороду змастити рослинною олією.
- Шинку нарізати тонкими слайсами, можна попередньо обсмажити її без олії на сковороді з 2 сторін.
- Овочі вимити і обсушити. Помідор нарізати тонкими пластинками. У червоного болгарського перцю зняти шапочку, видалити насіння і перегородки, нарізати тонкими півкільцями. Сир потерти на великій тертці.
- Кетчуп і майонез з’єднати і перемішати, додати до них приправи.
- Сковороду нагріти на середньому вогні, вилити на неї тісто, розподілити тісто по колу, щоб вийшов товстий млинець. Тісто по консистенції схоже на тісто на оладки.
- Обсмажити тісто з одного боку протягом 2-3 хв., обережно перевернути на іншу сторону.
- Змастити готову сторону соусом, викласти помідори, слідом зверху шаром розкласти шинку і перець. Присипати все натертим сиром.
- Накрити сковороду кришкою і готувати протягом 8-10 хв.на мінімальному вогні.
Перекласти піцу на блюдо і подавати до обіду в теплому стані.
Приємного апетиту!