Річковий окунь із картоплею в духовці – це ситна страва для сімейного обіду чи вечері. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе і близьких апетитним і цікавим частуванням з риби.
Інгредієнти
Порції: –+
- Окунь річковий 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Зелень 2 гілки
- Рослинна олія 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лимон за смаком
Кроки
- Очищаємо і промиваємо великого річкового окуня. Ретельно очищати таку рибу від луски необов’язково. Далі на тушці робимо хрестоподібні надрізи.
- Підготуємо овочі та зелень за списком. Помідори нарізаємо. Картоплю варимо до напівготовності або злегка запікаємо в духовці, так як риба готуватиметься дуже швидко.
- Рибу добре натираємо сіллю і сухими спеціями. Залишаємо на 30 хвилин.
- Нарізаємо пір’ям цибулю і обсмажуємо її до рум’янцю на олії.
- Підготовлену рибку перекладаємо у форму для запікання.
- Навколо риби розкладаємо половинки картоплі. Посипаємо все це подрібненою зеленню.
- Далі викладаємо обсмажену цибулю та часточки помідорів.
- За смаком овочі можна посолити і посипати спеціями.
- Поливаємо заготовку невеликою кількістю олії та забираємо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо від 45 хвилин до 1:00
Річковий окунь із картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу!