Ну яке ж літо без свіжих салатів з сезонних овочів? У теплу пору року потрібно набратися вітамінів стільки, щоб навіть на зиму вистачило! Але бувають дні, коли з тугою згадуються мариновані огірки. Якраз для таких випадків у мене є приголомшливий рецепт!
Іноді можна зробити маленьку перерву, щоб з новою силою повернутися до свіжих овочів. Мариновані огірки швидкого приготування — ідеальна, в міру пікантна закуска, яку ви приготуєте за 10 хвилин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 400 гр.
- Вода 200 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
- Гірчиця насіння 1 ст. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
Кроки
- Промийте огірки і наріжте їх тонкими кружечками, а цибулю — тонкими півкільцями. Змішайте овочі.
- До води додайте яблучний оцет, сіль, цукор, рослинну олію, насіння білої гірчиці, куркуму і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння.
- Відразу ж залийте огірки і цибулю, перемішайте, накрийте і залиште до повного охолодження.
Швидкі мариновані огірки можна відразу ж подавати до столу. Але якщо у вас є можливість відправити їх на ніч в холодильник, зробіть це. Смак закуски буде більш яскравим і насиченим. А ви ще не втомилися від свіжих овочів? Любите мариновані закуски?