Різотто з гарбузом і моцареллою

Різотто з гарбузом і моцареллою (Risotto con zucca e mozzarella) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви різотто. Найголовнішою відмінністю будь-якого різотто є кремова консистенція. У цьому рецепті різотто за кремову текстуру відповідають гарбуз та моцарелла. Готується таке різотто дуже просто, а смак неодмінно потішить!

Нижче ми наводимо італійський рецепт різотто з гарбузом і мацарелою. Рис для різотто зазвичай використовується крохмалистих сортів. Найкраще для різотто підходять такі сорти рису як Арбобіо, Марателлі, Карнаролі, Віалоне Нано, але можна взяти і будь-який інший сорт рису, який є під рукою. Гарбуз найкраще взяти з мускатних сортів, наприклад, батернат. Тоді смак різотто буде м’якшим і сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Приготувати овочевий бульйон і тримати його гарячим, поки готуються решта інгредієнтів.
  • Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Гарбуз нарізати кубиками.
  • Рис ретельно промити у холодній воді.
  • У каструлю з товстим дном налити оливкову олію та обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
  • У цю ж каструлю покласти гарбуз і обсмажити протягом 2-3 хвилин.
  • Додати промитий рис і смажити ще кілька хвилин, періодично помішуючи.
  • Налити біле вино, збільшити вогонь та смажити на сильному вогні до випаровування вина. Весь алкоголь випаровується у процесі приготування, тому страву спокійно можна давати дітям. Зате залишається неповторний смак та аромат.
  • Після того, як випарується вино, влити гарячий бульйон або киплячу воду. Не потрібно додавати одразу весь об’єм бульйону! Краще вливати його частинами, додаючи при необхідності стільки, скільки візьме рис. Може знадобитися менше 1 літра, це залежить від сорту рису.
  • Додати сіль та мелений чорний перець за смаком.
  • Коли залишиться приблизно 5 хвилин до готовності, роздавити шматочки гарбуза вилкою, перетворивши його на пюре. Завдяки цьому, різотто з гарбузом набуде кремової структури.
  • Приблизно за 2 хвилини до закінчення приготування додати нарізану кубиками моцареллу та тертий пармезан. Моцарелла розплавиться, і різотто стане ще кремовішим за консистенцією.
  • Як тільки різотто з гарбузом буде готове, зняти з вогню та розкласти по тарілках. Зверху посипати пармезаном та меленим чорним перцем. Подавати різотто у гарячому вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь