Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою на всіх континентах і, звичайно ж, у нас!
Інгредієнти
Порції: –+
- Морепродукти 400 гр.
- Креветки свіжі 150 гр.
- Рис білий 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зубчика
- Цибуля-шалот 2 шт.
- Кріп 2 ст. л.
- Вершки 1 ст. л.
- Помідор 3 шт.
- Рибний бульйон 750 мл.
- Біле вино 300 мл.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У каструлі з товстим дном обсмажте рис у 2 столових ложках оливкової олії, доки він не стане прозорим.
- Потім додайте рибний бульйон і варіть 20 хвилин, часто помішуючи.
- Тим часом на іншій сковороді обсмажте цибулю, часник та цибулю-шалот.
- Коли вони стануть золотистими, додайте морепродукти, креветки та помідори.
- Через пару хвилин додайте біле вино і готуйте ще 5 хвилин.
- Коли рис майже приготується, додайте до нього суміш із морепродуктами, приправте.
- Через 5 хвилин додайте кріп та вершки.