Рулет з вишнею – найулюбленіші ласощі всіх членів сім’ї: від малого до великого. Це частування просто не залишає шансів іншим десертам! Тільки уявіть: ніжний бісквітний корж, змащений сметанним кремом. А вишнева начинка робить десерт свіжим, додає необхідної кислинки і допомагає урізноманітнити смак.
Безумовно, вишневий рулет можна готувати як до простого чаювання вихідного дня, так і для приходу улюблених гостей. Готова посперечатися, вони відразу запитають, де ви купили таку смакоту. Тоді ви скажете, що найсмачніші частування не продаються в магазині, а робляться своїми руками!
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Цукор-пісок 220 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Сметана 20% 400 гр.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Вишня 300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Нутелла 3 ст. л.
- Шоколад молочний за смаком
- Розморозьте вишню без кісточок, всипте до неї 70 г цукру і кукурудзяний крохмаль, перемішайте. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загустіння. Залиште остигати.
- Тепер приготуємо корж. Збийте охолоджені яйця. Продовжуючи збивати, додавайте цукор, що залишився, розпушувач, борошно і остигле розтоплене вершкове масло.
- Застеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть по ньому тісто.
- На тісто викладіть охолоджену вишневу начинку, залишивши трохи для подальшого приготування. Випікайте десерт 10-15 хвилин при температурі 180 °С.готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Поки корж ще гарячий, поверніть його в рулет за допомогою пергаменту. Дайте охолонути.
- Тепер приготуємо смачний сметанний крем. Збийте охолоджену сметану, додаючи до неї цукрову пудру.
- Розгорніть рулет, змастіть його внутрішню сторону кремом, знову залишаючи трохи для прикраси.
- За бажанням додайте нутеллу до залишків вишні, перемішайте і викладіть на корж з одного боку. Знову поверніть рулет таким чином, щоб шоколадно-вишнева начинка виявилася в центрі.
- Змастіть рулет сметанним кремом, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 6 годин. Після цього прикрасьте частування шоколадною стружкою.
Для приготування сметанного крему краще використовувати жирний і густий кисломолочний продукт. А ось вишню можна брати як свіжу, так і заморожену, якщо вирішите побалувати себе і рідних солоденьким не в сезон.