Рулет з вишнею і сметанним кремом

Рулет з вишнею і сметанним кремом

Рулет з вишнею – найулюбленіші ласощі всіх членів сім’ї: від малого до великого. Це частування просто не залишає шансів іншим десертам! Тільки уявіть: ніжний бісквітний корж, змащений сметанним кремом. А вишнева начинка робить десерт свіжим, додає необхідної кислинки і допомагає урізноманітнити смак.

Безумовно, вишневий рулет можна готувати як до простого чаювання вихідного дня, так і для приходу улюблених гостей. Готова посперечатися, вони відразу запитають, де ви купили таку смакоту. Тоді ви скажете, що найсмачніші частування не продаються в магазині, а робляться своїми руками!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Розморозьте вишню без кісточок, всипте до неї 70 г цукру і кукурудзяний крохмаль, перемішайте. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загустіння. Залиште остигати.
  • Тепер приготуємо корж. Збийте охолоджені яйця. Продовжуючи збивати, додавайте цукор, що залишився, розпушувач, борошно і остигле розтоплене вершкове масло.
  • Застеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть по ньому тісто.
  • На тісто викладіть охолоджену вишневу начинку, залишивши трохи для подальшого приготування. Випікайте десерт 10-15 хвилин при температурі 180 °С.готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
  • Поки корж ще гарячий, поверніть його в рулет за допомогою пергаменту. Дайте охолонути.
  • Тепер приготуємо смачний сметанний крем. Збийте охолоджену сметану, додаючи до неї цукрову пудру.
  • Розгорніть рулет, змастіть його внутрішню сторону кремом, знову залишаючи трохи для прикраси.
  • За бажанням додайте нутеллу до залишків вишні, перемішайте і викладіть на корж з одного боку. Знову поверніть рулет таким чином, щоб шоколадно-вишнева начинка виявилася в центрі.
  • Змастіть рулет сметанним кремом, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 6 годин. Після цього прикрасьте частування шоколадною стружкою.

Для приготування сметанного крему краще використовувати жирний і густий кисломолочний продукт. А ось вишню можна брати як свіжу, так і заморожену, якщо вирішите побалувати себе і рідних солоденьким не в сезон.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь