На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом. Потім варений рис перекладається в тарілку разом з овочами і куркою. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 1 шт.
- Рис бурий 1 ст.
- Перець болгарський 1 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Квасоля стручкова 70 гр.
- Часник 4 зуб.
- Соус соєвий 5-6 ст. л.
- Соус теріякі 5-6 ст. л.
- Імбир мелений 1 ч. л.
- Кунжут 1 ст. л.
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Для початку готуємо курку. Добре промиваємо її під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, ріжемо на смужки і перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до м’яса 3 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики подрібненого часнику і мелений імбир.
- Все ретельно перемішуємо і залишаємо курку маринуватися на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
- Стручкову квасолю поміщаємо в невелику каструлю, заливаємо її окропом і варимо протягом 10 хвилин.
- Бурий рис добре промиваємо під проточною водою і пересипаємо в каструлю. Далі заливаємо його 2.5 склянками води, доводимо до кипіння і варимо під кришкою до готовності на маленькому вогні. Потім вимикаємо вогонь і даємо йому постояти під кришкою ще 10 хвилин, щоб рис був розсипчастим.
- Тепер готуємо овочі. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Часник також очищаємо і ріжемо тонкими пластинами. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо його смужками. Баклажан нарізаємо таким же чином, як і перець. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі разом з квасолею. Обсмажуємо все протягом 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.
- Далі зменшуємо вогонь і додаємо до овочів 3 столові ложки соусу теріякі і таку ж кількість соєвого соусу. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще хвилину.
- Тепер обсмажуємо на окремій сковороді промариноване куряче філе протягом 7-10 хвилин на великому вогні.
- Через необхідний час зменшуємо вогонь, додаємо до курки столову ложку соусу теріякі і кунжут. Все перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину.
- Наше блюдо готове. Беремо тарілку і кладемо на дно відварений бурий рис. Зверху викладаємо овочі, курку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!