На дно форми для запікання засипається рис, зверху викладаються нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці протягом години. За 15 хвилин до готовності блюдо посипається сиром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 160 гр.
- Курка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Квасоля стручкова 100 гр.
- Помідор 2 шт.
- Приправа для курки ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Вода за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Сир Пармезан 50 гр.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою. Далі рівномірно розподіляємо його за формою для запікання, додаємо рослинну олію і солимо за смаком.
- Цибулю, моркву, болгарський перець, квасолю і помідори нарізаємо кубиками і змішуємо. Викладаємо овочі зверху на рис, додаємо трохи солі, універсальної приправи і чорного меленого перцю.
- Далі посипаємо курку приправою для курки і викладаємо її на овочі. Потім заливаємо все водою кімнатної температури так, щоб вона покривала овочі з рисом.
- Накриваємо форму для запікання кришкою або фольгою.
- Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо блюдо протягом 55 хвилин. Потім знімаємо кришку або фольгу, посипаємо все зверху натертим твердим сиром і відправляємо в духову шафу ще на 15 хвилин.
- За цей час сир повинен буде розплавитися, а курка підрум’янитися.
Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Воно виходить неймовірно ароматним і смачним. Приємного апетиту!