Рис з овочами та яйцем на сковороді виглядає яскраво. Втілення рецепту займає третину години, і кожен зможе виділити цей час. Дивуючу страву подають самостійно або використовують як гарнір. Овочі застосовуємо найрізноманітніші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис бурий 1 стак.
- Куряче яйце 2 шт.
- Соус соєвий 1.5 ст. л.
- Морква 1 шт.
- Перець солодкий 1 шт.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Цибуля зелена ⅓ пучка
- Часник 3 зубці
- Оцет рисовий ½ ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Очистивши моркву та солодкий перець, нарізаємо разом із білою частиною зеленої цибулі. Розжаривши сковороду з олією, припускаємо нарізку. Промиваючи зернятка рису від крохмалю до чистої води, варимо відповідно до рекомендацій на пачці. Використовуємо бурий рис, “Жасмин” або “Басматі”.
- До овочевої нарізки вивантажуємо рубаний часник або присипаємо гранульованою спецією та підсмажуємо. Таким чином даємо часнику розкритися та віддати свій аромат.
- Коли овочі стануть м’якими, відсуваємо їх на край. На вільне місце розбиваємо 2 яйця категорії С1 або 3 яйця С2.
- Яйця, що схопилися, починаємо розмішувати з овочевим пасеруванням до повної готовності. Присмачуємо оцтом (у мене рисовий) або використовуємо сік лайма чи лимона.
- Присмачуємо натуральним соусом на соєвих бобах. У мене є Kikkoman.
- Посипаємо спеціями. Головне не переборщити із сіллю. Для гостроти можна використовувати пластівці чилі або посікти свіжий пекучий перець.
- На завершення посипаємо рубаним пір’ям цибулі.
- Вивантажуємо приготований рис до скремблу з овочами та поєднуємо інгредієнти.
- Нагріваємо до добре теплого стану та відключаємо газ.
Розкладаємо розсипчасту страву по порціях, використовуючи глибокий посуд. За бажання прикрашаємо підсмаженим кунжутом. Для створення атмосфери подаємо частування з паличками.
Смачного!