Рис із яйцем та соєвим соусом – страва, яка припаде до душі поціновувачам простої їжі та всім, хто любить гострі закуски. Яскравий смак страви підкорить усіх гурманів. Страва виглядає привабливо, а процес приготування займає близько півгодини. Оригінальна закуска добре насичує і видає непередавані запахи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Перець чилі ½ шт.
- Лимон 1 долька
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Часник 2 зубці
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Складаємо інгредієнти та вперед готувати!
- Промитий рис відварюємо за інструкцією, не даючи перетворитися на кашу. Використовуємо зерна будь-якого сорту – довгозерний або круглозерний. Підходить і бурий, і басмати.
- Очистивши часникові часточки та цибулину від лушпиння, нарізаємо дрібніше або так, як подобається. Кількість можна збільшити, а часник замінити на суху спецію.
- З’єднуємо натуральний соус із бобів сої, без цукру у складі, та розбиті яйця.
- Розбовтуємо продукти до однорідності вилочкою або за допомогою віночка.
- Сковороду з олією або сотейник розжарюємо. Пасеруємо овочеву нарізку. Заливаємо яєчною субстанцією. Подрібнюємо перець чилі та присмачуємо інгредієнти. Або використовуємо суху гостру спецію у пластівцях. Добре вимішуємо.
- Висипаємо зварений рис і посипаємо перцем свіжомеленим. Легкими рухами, що струшують, об’єднуємо складові.
- Злегка помішуючи, підсмажуємо. Пробуємо та балансуємо смак. На завершення поливаємо соком лимона або рисовим оцтом та розмішуємо. Для любителів гострого кладемо більше пекучого перцю, а краще подаємо спецію до страви окремо і кожен сам визначить необхідну кількість.
- Сервіруємо на спільній тарілці, виклавши гіркою, і декоруємо пір’ям цибулі, порізаною по діагоналі. На свій розсуд посипаємо смаженим кунжутом.
Рис чудово поєднується з рибним стейком, запеченим на сковороді гриль.
Смачного!