Прекрасний варіант смачного і корисного сніданку – томлена в мультиварці каша з рисом і гарбузом. Секрет збереження цілісних шматочків і рисинок після готовності – це режим “Тушкування” в мультиварці. Завдяки цій програмі, блюдо нудиться, а не вариться, що надає готовій каші приголомшливий смак і дуже ніжну текстуру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 300 гр.
- Рис білий 300 гр.
- Молоко коров’яче 900 мл.
- Вода 600 мл.
- Масло вершкове 30 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Ванілін 8 гр.
- Сіль за смаком
Кроки
- Насамперед готуємо продукти: відміряємо потрібну нам кількість всіх інгредієнтів.
- Гарбуз натираємо на крупній тертці, додаємо одну чайну ложку цукрового піску і перекладаємо в чашу мультиварки.
- Подрібнену м’якоть заливаємо молоком і кладемо 30 грам вершкового масла – включаємо режим «Тушкування» на 30 хвилин.
- Через півгодини додаємо в чашу ретельно промитий рис і на тій же програмі готуємо ще 50 хвилин.
- Після звучання сигналу про готовність не відкриваємо кришку ще близько 40-50 хвилин, дозволяючи рисовій каші з гарбузом настоятися.
Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!