Салат «Грибна галявина» з опеньками – дуже оригінальна закуска, яка точно приверне увагу гостей. Саме завдяки своєму зовнішньому вигляду салат отримав таку назву. І він оформляється особливим чином, ми докладно описали всі кроки приготування в цьому рецепті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 200 гр.
- Сир твердих сортів 100 гр.
- Опеньки мариновані 300 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Петрушка ½ пучка
- Кріп ½ пучка
- Картопля 3 шт.
- Сіль за смаком
Кроки
- Щоб приготувати цей чудовий салат, заздалегідь відваріть куряче філе у підсоленій воді, а картоплю зваріть у мундирі.
- Для того, щоб скласти салат шарами, вам знадобиться пластиковий контейнер у формі цебра або миска. На дно форми покладіть мариновані опеньки капелюшками вниз.
- Свіжу зелень дрібно порубати ножем і викласти поверх грибів. Шар зелені змастіть майонезом.
- Варене куряче м’ясо наріжте дрібними кубиками і покладіть третім шаром, щедро змастіть його майонезом.
- Почищену варену картоплю натріть на великій тертці. Покладіть її наступним шаром після курки і промажте майонезом.
- Завершіть збирання салату тертим сиром, на останній шар також нанесіть майонез.
- Салат «Лісова галявина» приберіть у морозилку на півгодини. Після цього проведіть ножем по краях форми та переверніть її на плоску тарілку.
Додатково перед подачею можна прикрасити салат із маринованими опеньками свіжою зеленню. Смачного!