Гаряча пора бутербродів почалася 1 вересня, і закінчиться тільки з останніми зимовими святами. За цей час я планую випробувати всі рецепти намазок. Звичайно, почну список з форшмака. Його готую оригінальним способом. А ще заманливо звучить салат-намазка з буряка. Хочете рецепт?
Така закуска була популярна на святковому столі моєї бабусі. Зазвичай вона готувала намазки з плавленим сиром. Вони добре трималися на хлібі. А потім бабуся вирішила урізноманітнити рецепт, додавши трохи овоча. Так і з’явилася намазка з буряка.
- Буряк 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кунжут 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Твердий сир 150 гр.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Насамперед приготуйте овочі і яйця. Буряк відваріть до готовності або спечіть в духовці. В кінцевому рахунку готового продукту повинно вийти близько 400 г.
- Кунжут обсмажте на сухій сковороді до золотистості. Залиште, нехай охолоне. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте її в невеликій кількості олії до прозорості.
- Твердий сир і готовий буряк натріть на крупній тертці. Таким же чином подрібніть і яйця, зварені круто. Всі інгредієнти змішайте в глибокій салатниці, заправивши майонезом і приправивши за смаком.
Таку намазку краще не тримати довго в холодильнику. Та й не вийде це у вас. Намазка з буряка настільки приваблива, що відразу ж розлітається між рідних. Подавайте її на окремій тарілочці або відразу намажте на хліб. Обов’язково прикрасьте блюдо кунжутом. Не тільки красиво виходить, але і смачно!