Всі ми звикли, що салат Цезар чудово поєднує у собі свіжі овочі, знаменитий соус, хрусткі грінки та куряче філе. Сьогодні ми приготуємо салат «Цезар» без курки, а точніше, ми замінимо її креветками. Смак салату трохи зміниться, безсумнівно, на краще. Давайте спробуєм!
Що ж потрібне для приготування салату Цезар без курки
Інгредієнти
Порції: –+
- Листовий салат 5 шт.
- Черрі 100 гр.
- Сир Пармезан 50 гр.
- Креветки свіжі 100 гр.
- Батон 3 скибочки
- Сіль ¼ ч. л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Для соусу:
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Рослинна олія 30 мл.
- Гірчиця ¼ ч. л.
- Лимонний сік 1.5 ч. л.
- Бальзамічний оцет ¼ ч. л.
- Анчоуси 3 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Кроки
- У киплячу підсолену воду кладемо яйце, відварюємо хвилину і дістаємо.
- Розбиваємо яйце в миску, додаємо гірчицю, лимонний сік і добре збиваємо за допомогою занурювального блендера.
- Далі, не перестаючи збивати, тонким цівком вводимо оливкову та рослинну олію, потім додаємо подрібнені анчоуси. Все добре збиваємо до однорідності.
- Потім додаємо бальзамічний оцет, сіль та перець. Соус готовий!
- Листя салату промиваємо під водою та обсушуємо на рушник. Потім рвемо руками на невеликі шматки.
- Викладаємо листя салату в салатник і змішуємо їх із соусом, все добре перемішуємо.
- Помідори чері промиваємо, обсушуємо та нарізаємо половинками. Викладаємо помідори поверх салатного листя.
- Пармезан нарізаємо тонкими слайсами або натираємо на дрібній тертці. Викладаємо сир у салатник.
- Креветки заздалегідь необхідно розморозити і дати стекти зайвій волозі. Потім креветки збризкуємо оливковою олією та лимонним соком.
- Викладаємо креветки на розігріту сковороду та обсмажуємо з кожного боку по 2-3 хвилини. Викладаємо креветки у салатник.
- Батон нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо на розігріту сковороду, додаємо трохи оливкової олії та обсмажуємо до рум’яної скоринки.
- Додаємо грінки безпосередньо перед подачею салату, щоб вони були хрусткі.
Смачного!