Цікаво, що за радянських часів класичний салат Узбекистан можна було спробувати тільки в цій республіці, так як знайти зелену редьку, один з головних інгредієнтів страви, в інших регіонах було просто неможливо. Зараз відтворити його у себе вдома може кожен. Ми настійно рекомендуємо зробити це, тому що салат дійсно дуже смачний і до того ж ситний. Якщо дозволяє час, наріжте редьку тонкою соломкою, а не натирайте на тертці: так коренеплід краще збереже соковитість і зробить салат більш свіжим і пікантним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича вирізка філейна 350 г.
- Редька зелена 300 г.
- Перець чилі 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Кінза 2 гілочки
- Сіль
На порцію
Калорії: 501 ккал
Кроки
- Підготуйте інгредієнти для приготування салату. Яловичину покладіть в каструлю, залийте окропом і на сильному вогні доведіть до кипіння. Зніміть піну, трохи посоліть і варіть на слабкому вогні 1,5 години. Дайте охолонути в бульйоні.
- Цибулини очистіть і наріжте не дуже тонкими кільцями. У невеликій сковороді нагрійте рослинну олію. Покладіть кільця цибулі і, помішуючи, підрум’яньте. Дайте охолонути.
- Редьку для салату очистіть, крупно наріжте і залийте холодною водою. Залиште на 20-30 хвилин, потім натріть в миску на крупній тертці. Гострий перець, видаливши насіння, наріжте тонкими кільцями.
- Остигнувшу яловичину для салату вийміть з бульйону і наріжте гострим ножем поперек волокон тонкими смужками. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
- Підготовлені інгредієнти — яловичину, редьку, смажену цибулю і гострий перець — з’єднайте у великій мисці. Посоліть за смаком, додайте майонез і перемішайте.
- Кінзу вимийте, обсушіть і обірвіть з гілочок листочки. Салат Узбекистан класичний розкладіть по порційних салатниках, прикрасьте листочками кінзи і подайте на стіл.