Салат Узбекистан класичний

Салат Узбекистан класичний
Час приготування: 2 год 0 хв

Цікаво, що за радянських часів класичний салат Узбекистан можна було спробувати тільки в цій республіці, так як знайти зелену редьку, один з головних інгредієнтів страви, в інших регіонах було просто неможливо. Зараз відтворити його у себе вдома може кожен. Ми настійно рекомендуємо зробити це, тому що салат дійсно дуже смачний і до того ж ситний. Якщо дозволяє час, наріжте редьку тонкою соломкою, а не натирайте на тертці: так коренеплід краще збереже соковитість і зробить салат більш свіжим і пікантним.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 501 ккал
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Підготуйте інгредієнти для приготування салату. Яловичину покладіть в каструлю, залийте окропом і на сильному вогні доведіть до кипіння. Зніміть піну, трохи посоліть і варіть на слабкому вогні 1,5 години. Дайте охолонути в бульйоні.
  • Цибулини очистіть і наріжте не дуже тонкими кільцями. У невеликій сковороді нагрійте рослинну олію. Покладіть кільця цибулі і, помішуючи, підрум’яньте. Дайте охолонути.
  • Редьку для салату очистіть, крупно наріжте і залийте холодною водою. Залиште на 20-30 хвилин, потім натріть в миску на крупній тертці. Гострий перець, видаливши насіння, наріжте тонкими кільцями.
  • Остигнувшу яловичину для салату вийміть з бульйону і наріжте гострим ножем поперек волокон тонкими смужками. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
  • Підготовлені інгредієнти — яловичину, редьку, смажену цибулю і гострий перець — з’єднайте у великій мисці. Посоліть за смаком, додайте майонез і перемішайте.
  • Кінзу вимийте, обсушіть і обірвіть з гілочок листочки. Салат Узбекистан класичний розкладіть по порційних салатниках, прикрасьте листочками кінзи і подайте на стіл.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 4 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь