Теплий салат з баклажанів

Теплий салат з баклажанів ідеальний для святкової подачі. Закуска має привабливий зовнішній вигляд і апетитний аромат. Приготування страви не стане для вас складністю. Все елементарно. Готують салат незадовго до подачі, щоб виправдати назву «теплий». Хоча і в охолодженому вигляді закуска не перестає бути смачною. Інгредієнти гідно поєднуються із запашною заправкою.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
45 хвДрук
  • Дістаємо м’ясо з морозилки і даємо відтанути. Або використовуємо свіжу яловичину.
  • Промиті баклажани ріжемо брусочками. Солимо і чекаємо, поки виділиться волога. Процедура потрібна для того, щоб позбутися від характерної гіркоти.
  • Яловичину ріжемо тонкими смужками і смажимо на розпеченій сковорідці з рослинною олією. Не забуваємо розмішувати, щоб не пересушити м’ясо.
  • До рум’яної яловичини вивантажуємо «синенькі», попередньо промокнувши вологу серветками.
  • Очищену моркву трем на “корейській” тертці і перекладаємо в сковорідку.
  • Яскравий перець обполіскувати, прибираємо нутрощі і ріжемо півкільцями. Відправляємо до решти інгредієнтів і смажимо. Обсмажування повинна бути швидким, щоб овочі зберегли «хрусткість».
  • Відміряємо компоненти для заправки.
  • З’єднуємо рубаний часник з оливковою олією і соєвим соусом. Вичавлюємо лимонний сік і балансуємо смак цукровим піском. Додаємо подрібнену зелень і солимо. Перемішуємо.
  • Заливаємо теплу закуску соусом, розмішуємо і розкладаємо по порціях.
  • Прикрашаємо петрушкою. Якщо подобається кінза і базилік, додаємо.

Їмо салат, поки не охолов, і отримуємо задоволення. Насолоджуємося красою подачі. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь