Салат з черемші з яйцем і огірком буде у вас найпершим весняним салатом, а цей варіант найбільш популярний за свій особливий смак, корисність і простоту приготування. Він відмінно підходить до м’ясних страв і картоплі. Для салату важливо вибрати черемшу без стрілок і квіток.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черемша 200 гр.
- Огірок 1 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цибуля зелена 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
Кроки
- Для салату виберіть молоді рослини черемші з зеленими і не повністю розгорнутим листям.
- Черемшу на друшляку промийте під холодною проточною водою і зайву вологу струсіть.
- Жорсткі черешки видаліть, і для салату залиште зелене листя.
- Підготовлені листя черемші наріжте середніми шматочками.
- Пір’я зеленої цибулі промийте і дрібно наріжте.
- Зварені круто і охолоджені яйця очистіть від шкаралупи.
- Ножем яйця наріжте середніми кубиками.
- Свіжі огірки промийте і наріжте кубиками такого ж розміру, як і яйця.
- Нарізку всіх інгредієнтів перекладіть в глибоку салатницю.
- На свій смак салат посипте сіллю з чорним перцем і додайте заправку: майонез, сметану або просто рослинну олію.
- Ложкою салат акуратно перемішайте і зніміть пробу.
Приготований салат з черемші з яйцем і огірком відразу подайте до столу, щоб огірки не встигли дати свій сік. Приємного апетиту!